Bo i Näsbydal

Sophantering

Miljöstation 

I Brf City har vi sopsortering. Det finns fyra miljöstationer i området med behållare för matavfall, hushållssopor, glas, metall, pappersförpackningar, plast, tidningar och batterier. Matförpackningar ska sköljas och vikas ihop innan de kastas i behållarna. Matavfall sorteras i en speciell påse som finns att hämta i varje tvättstuga. Ett startkit med hållare till påsen och en skrapa hämtas hos Bredablick under ordinarie öppettider, Näsbydalsvägen 21.Mer information om sopsortering hittar du på denna länk http://www.taby.se/Bygga-bo-och-miljo/Avfall-och-atervinning/

Grovsophämtning

En ambulerande bemannad grovsopstation finns på plats på parkeringen Näsbydalsvägen 8 – 10 mellan kl 17.00 – 20.00 första helgfria måndagen varje månad. Grovsopor är det som inte ryms eller bör kastas i våra miljöstationer, t.ex. elavfall, textilier, metaller, och brännbart. Personal från Ragn-Sells finns på plats för att hjälpa dig att slänga rätt.

Farligt avfall

Hantera allt som farligt avfall om du vet eller misstänker att det kan skada miljön. Till exempel, färgrester, även vattenbaserad färg, lösningsmedel, förtunning, nagellack, aceton, diverse rengöringsmedel från städskåpet, lim, frätande ämnen, sprayflaskor, småbatterier, termometrar med kvicksilver. Detta ska lämnas hos OKQ8 eller på Hagby återvinningscentral.

Byggavfall

Det byggavfall som blir när du renoverar din lägenhet får själv se till att transportera bort. Om du använder dig av s.k. Big Bag-säckar ska dessa avlägsnas inom 24 timmar.

 

Öppettider på Hagby Återvinningscentral

Måndag - torsdag  06.30 – 20.00 
Fredag                     06.30 – 15.30 
Lördag - söndag    09.00 – 16.00