Bo i Näsbydal

Tvättstuga

I alla hus finns en tvättstuga på entréplan. Varje tvättstuga innehåller fyra normalstora tvättmaskiner, en större tvättmaskin för grovtvätt och en mindre tvättmaskin. Dessutom finns tre torkskåp, två torktumlare, två manglar och två strykbrädor med tillhörande strykjärn.  

Boka tvättstuga

Bokning görs med låsbrickan via tavlorna utanför tvättstugan alternativt via webbokningssystemet på hemsidan där du kan använda kod. Har du ingen kod kontakta Bredablick så hjälper de dig. När du lägger till en bokning har du möjlighet att välja om du vill boka två eller fyra normalstora tvättmaskiner eller den större grovtvättmaskinen. Till respektive tvättmaskinspar hör en torktumlare och ett torkskåp, till grov-tvättmaskinen hör ett torkskåp och en torktumlare. Torkresurserna kan användas upp till en timme efter avslutad tvättid. Det finns en mindre tvättmaskin som inte går att boka, den är till för småtvätt. Om bokad tvättid inte tagits i anspråk inom 15 minuter kan tiden nyttjas av annan boende. Tvättider är vardagar 07.00-22.00 samt sön- och helgdagar 09.00-19.00.

Användning

I tvättstugorna finns anslag med bruksanvisningar för maskinerna. Efter att du har använt tvättstugan ska du städa av den enligt de anvisningar som finns på anslag i tvättstugan. Redskap för rengöring finns i anslutning till tvättstugorna. Vid fel på maskinerna, ring felanmälan 08-409 040 30 eller via www.bredablickforvaltning.se. Sätt en lapp på den maskin som inte fungerar, dessa finns i entrén till tvättstugorna.

Mattpiskning 

Det finns piskställningar mellan husen. Möjlighet finns att tvätta mattor i grovtvättmaskinerna som finns i samtliga tvättstugor. Piskning eller skakning av mattor får inte ske från lägenhetsbalkongen.